Hepatitis

BELANGRIJKE MEDEDELING I.V.M. COVID-19

Beste relatie,

Zoals we uit de dagelijkse berichtgeving kunnen vernemen zijn onze wetenschappers, artsen en zorgend personeel wereldwijd dag en nacht aan het werk om de Coronavirus pandemie zo goed als mogelijk te vertragen en er een remedie voor te vinden. Wij wensen al deze mensen veel wijsheid en vitaliteit toe om dit goede werk te kunnen blijven doen. Tegelijk hopen wij dat u en geliefden deze uitdagende tijd goed kunnen doorstaan. Al is dit in het besef dat we ons levensritme en dagdagelijkse patroon zullen moeten aanpassen aan deze nieuwe werkelijkheid.

Ook onze organisatie heeft om een zo goed mogelijke voortgang van de bedrijfsvoering te waarborgen een aantal voorzorgsmaatregelen moeten nemen:

  1. De hygiëne- en gedragsregels van het RIVM worden door Ease opgevolgd.
  2. Alle ARBO-vaccinaties zijn tot tenminste 30 april opgeschort. Uitzondering geldt echter voor medewerkers van het MUMC+.
  3. De vestigingen in Heerlen, Sittard en Venlo zullen tot (tenminste) 30 april gesloten zijn. De kliniek in Maastricht is open voor reizigers, echter uitsluitend op afspraak.
  4. Indien voor u van toepassing wordt u benaderd voor het omboeken van uw afspraak.
  5. Uitsluitend betalingen per pin mogelijk.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van deze maatregelen, kunt u hiervoor terecht bij ons afsprakencentrum (tel: 088-0049149)

Ofschoon wij betreuren dat wij u door deze crisis niet op de gebruikelijke wijze van dienst kunnen zijn, hopen wij dat onze inspanningen zullen bijdragen aan het minimaliseren van de gevolgen ervan.

Wij houden u op de hoogte van alle verdere relevante ontwikkelingen en danken u voor uw begrip en vertrouwen.

Met vriendelijke groeten,

Team Ease

Coronatest algemeen

Er zijn twee soorten testen. Er is een test om vast te stellen of iemand het nieuwe coronavirus op dat moment heeft en één om te onderzoeken of iemand het nieuwe coronavirus heeft gehad. Bij Ease kun je voor beide testen terecht.

Test of je nu besmet bent

De PCR test. Dit is de meest gebruikte test. Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Het duurt ongeveer 24 tot 48 uur voordat de uitslag bekend is.

Bij Ease kun je alleen terecht voor deze test als je geen klachten hebt en een COVID-19 vrije verklaring nodig hebt in verband met een reis. Lees hier verder

Serologische test

Deze test toont aan of er antistoffen tegen het nieuwe coronavirus in je bloed zitten. Hiervoor wordt wat bloed afgenomen. We sturen het bloed naar het laboratorium van het Maastricht UMC+ voor het onderzoek. Deze test toont alleen aan of je het coronavirus hebt gehad.
We kunnen aan de uitslag geen verdere conclusies verbinden.

Coronatest COVID-19 PCR voor reizigers

Wil je weer naar het buitenland reizen? Dan kan het zijn dat het land van bestemming bepaalde eisen heeft om besmetting met het coronavirus (COVID-19) te voorkomen.

In sommige gevallen is een coronatest (COVID-19 PCR) vereist en wordt er een verklaring gevraagd met een negatief COVID-19 testresultaat.

De kosten voor deze test inclusief de medische verklaring zijn € 159,95 exclusief € 15,00 consult.

Wie kan bij Ease terecht voor een COVID-19 test?

Door restricties en verboden voor de luchtvaart wordt veel minder gevlogen. Door een aantal landen worden eisen gesteld aan reizigers uit Nederland, omdat Nederland door deze landen als hoog risico wordt gezien. Deze reizigers uit Nederland wordt dan gevraagd om een recent negatief COVID-19 testresultaat te overleggen voordat ze het land in mogen. Wij verzorgen voor deze reizigers testen op de aanwezigheid van COVID-19.

Wij testen uitsluitend personen die niet onder het Nederlands testbeleid vallen en zonder gezondheidsklachten of symptomen van COVID-19. Heb je of krijg je klachten zoals koorts, hoesten, keelpijn en neusverkoudheid? Dan kunnen wij helaas geen test afnemen en verwijzen we naar de GGD. Heb je al een afspraak gepland? Bel dan met ons afsprakencentrum (088-0049149) om de afspraak te verzetten.

Ook kinderen kunnen terecht bij Ease voor een COVID-19 test. We houden er tijdens het testen rekening mee dat het spannend kan zijn voor je kind. Onze verpleegkundigen hebben veel ervaring met het geruststellen van kinderen. Kinderen tot 16 jaar worden alleen onder begeleiding van een ouder of verzorger getest.

Wat doen we bij een COVID-19 PCR test?

Bij een PCR test wordt bekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het COVID-19 virus in de neus- of keelholte zit. We nemen met een wattenstaaf een uitstrijkje uit de neus en keel.

De uitslag van de test is na 24-48 uur beschikbaar (uitgezonderd weekenden). Wij zorgen ervoor dat je een Engelstalige verklaring ontvangt op je emailadres.

De testuitslag geeft geen garantie. Het kan zijn dat je nog in de incubatietijd zit en het virus nog niet aangetoond kan worden. Ook kun je nog besmet worden in de periode tussen de testafname en de reis. Er is geen bewezen geldigheid te verbinden aan de uitslag.

Een COVID-19 PCR-test is een moment opname. Landen hanteren verschillende richtlijnen hoe lang je na een test met gezondheidsverklaring het land in mag reizen. Ga dit altijd zelf goed na en plan je afspraak daarom zorgvuldig in zodat je niet met een voor dat land verlopen verklaring op reis gaat.

Kom je met het resultaat van een COVID-19 PCR test het land van bestemming binnen?

Op de IATA website  en de Nederlandse website van de overheid  is te vinden of er beperkingen voor jouw bestemming gelden. De eisen en richtlijnen verschillen per land en veranderen regelmatig. Het is van belang dat je zelf nagaan wat de actuele status is en of er extra verklaringen nodig zijn. Volg ook de informatie van je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij.

Wij bieden geen goedkopere sneltest aan. Sneltesten zijn niet betrouwbaar!

Een serologische sneltest kopen bij een commerciële aanbieder om te kijken of je het virus al gehad hebt? Dat is geen goed idee. Er zijn veel van deze zogenaamde sneltesten in omloop. Uit onderzoek blijkt dat deze testen niet betrouwbaar zijn. Tot nog toe zijn geen van deze door het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  onderzochte sneltesten geschikt voor diagnostiek bij individuele patiënten of voor thuisgebruik. Daarom is het RIVM terughoudend bij het in behandeling nemen van evaluatieverzoeken van sneltesten. Ook de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd ) heeft hier een bericht over naar buiten gebracht. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wijst het gebruik van sneltesten af.

Bron: Rijksinstituur voor Volksgezondheid en Milieu, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, Wereldgezondheidsorganisatie, Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding

Waar kun je terecht voor een COVID-19 test?

De testen vinden vanaf 17 juni plaats op onze locaties in Maastricht, Heerlen en Sittard. De test kan uitsluitend op afspraak worden uitgevoerd. Je kunt een afspraak maken via het afsprakencentrum (088-0049149).