Veelgestelde vragen

Ik heb een bepaalde ziekte al eens gehad. Moet ik toch gevaccineerd worden?
Het hangt ervan af welke infectieziekte je hebt gehad. Van bijvoorbeeld hepatitis A (besmettelijke geelzucht) is bekend dat als je dat vroeger hebt gehad, je voldoende antistoffen hebt om beschermd te zijn.
Overleg met Ease over eventueel eerder doorgemaakte infectieziekten en vaccinatie. Bij twijfel kan er, voor sommige infectieziekten, middels bloedonderzoek onderzocht worden of je voldoende antistoffen hebt tegen een bepaalde infectieziekte.

 

Kan ik wel gevaccineerd worden als ik me grieperig voel?
In het algemeen geldt dat men zich beter niet kan laten vaccineren als men boven de 38 graden koorts heeft.

Kan ik na vaccinatie werken en sporten?
Nadat je gevaccineerd bent, kan je je gewone dagelijkse activiteiten, zoals werken en sporten, uitvoeren.

Wat is vaccinatie op maat?

Vaccinaties op maat zijn vaccinaties die niet gratis door de overheid worden aangeboden maar die wel zinvol kunnen zijn. Denk hierbij aan de vaccinatie tegen gordelroos of waterpokken.

Voor welke groepen is vaccinatie op maat mogelijk?

Ease biedt vaccinaties op maat voor verschillende doelgroepen zoals zuigelingen en kinderen, volwassenen en 50+. Ook indien je een afweerstoornis hebt door een aandoening of door medicijnen kunnen wij een vaccinatieprogramma voor jou op maat samenstellen. Hierbij vindt dan overleg plaats tussen Ease en je medisch specialist. Moet je nog starten met medicijnen die het afweersysteem onderdrukken? Dan is het zeker raadzaam om een afspraak bij ons te plannen. Samen bekijken we welke vaccinaties zinvol zijn om te zetten alvorens je start met de medicatie, zodat je nu en in de toekomst beschermd bent.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van welke vaccins je krijgt. De vaccinaties zijn op eigen kosten tenzij je bent doorverwezen door je specialist. In het laatste geval kunnen de vaccinaties over het algemeen worden gedeclareerd bij de ziektekostenverzekering.